Montaža žaluzij

Tukaj smo, da vam pomagamo

Če vas zanima montaža (zunanjih) žaluzij ali pa potrebujete še kakšno drugo informacijo in pomoč pri izbiri pravih senčil za vaš objekt, nas kontaktirajte. Naši izkušeni strokovnjaki vam vedno z veseljem pomagajo in svetujejo.

montaža žaluzij

Pošlji povpraševanje

  IDEALNA REŠITEV ZA NOVOGRADNJE IN ZAKLJUČENE OBJEKTE

  Montaža žaluzij je pomemben korak pri opremi vsakega objekta. Ne glede na to, ali svoj dom šele gradite, ali pa želite nadgraditi obstoječ objekt, bomo v podjetju Roltek poskrbeli, da bo montaža (zunanjih) žaluzij popolnoma ustrezala vašim potrebam.

  montaža zunanjih žaluzij

  CERTIFICIRANI PRODUKTI

  5 let garancije na vaš novi izdelek

  ZAŠČITA PRED VREMENSKIMI VPLIVI

  Zaščita pred vročino in bleščanjem

  IZDELAVA PO MERI

  Individualna izdelava v dimenziji in barvi za vaš objekt


  Montaža zunanjih žaluzij

  Ne pozabite, da je poleg vizualnega in arhitekturnega ujemanja z vašim objektom pomembna tudi sama montaža žaluzij. Kako je senčilo zmontirano in kako je rešen stol med senčilom, oknom in fasado bo močno vplivalo na energijske karakteristike objekta in  tudi samo kakovost bivanja.

  Bodite pozorni, da ponudnik pri katerem boste izbrali senčila razume potrebe vašega doma in je sposoben montažo žaluzij prilagoditi vašim željam.

  Za vse informacije (npr. izbira pravih senčil, montaža žaluzij,…) se lahko obrnete na naše strokovnjake iz podjetja ROLTEK, ki vam bodo z veseljem nudili pomoč skozi celoten proces –od nakupa do montaže. Usposobljene monterske ekipe na podlagi dolgoročnih izkušenj poskrbijo za celostne in kakovostne storitve.

  Če želimo, da je montaža senčil žaluzij na objektu kakovostna in energetsko učinkoviti moramo že pred samo izvedbo poskrbeti, da je objekt na to primerno pripravljen. Na izpostavljenih delih stavbe je potrebno zagotoviti toplotno zaščito, odprtine za okna in vrata pa morajo biti pripravljene na vgradnjo žaluzij.

  V primeru nepravilne vgradnje toplotne izolacije lahko okoli okenskih odprtin pride do nastanka toplotnih mostov (povečano prehajanje toplote). Posledično lahko pride do povečane porabe za ogrevanje, nizkih temperatur na kontraktnih površinah in nastanka kondenza na notranjih stenah. Na teh mestih se nato lahko razvijejo plesen in neprijetne vonjave, pride pa lahko tudi do luščenja in odpadanja ometa.

  Pomembno je, da pri novogradnjah montažo žaluzij upoštevamo že med samim projektiranjem prostora. S pravilno izolacijo samega objekta in pozicioniranjem okna izolacije ni potrebno vgraditi še na hrbtno stran omarice. Za temeljito tesnjenje prostora med objektom in omarico ter oknom in vodili je smiselno razmišljati o dodatnem paketu tesnjenja. Skozi leta se namreč materiali objekta različno raztezajo, kar lahko povzroči nastanek razpok, skozi katere lahko uhajata zrak in vlaga.

  S paketom tesnjena poskrbite, da se prilagodljiva tesnila na omaricah, vodilih in stikih prilagajajo različnim materialov in kakovostno tesnjenje skozi celo življenjsko dobo objekta.

  V kolikor vas zanima montaža zunanjih žaluzij na objektu, kjer je fasadni sloj že zaključen, je priporočljivo med vgradnjo na vodila in omarico dodati komprimiran tesnilni trak, ki bo poskrbel za zatesnitev prostora okrog žaluzij. Po vgradnji se trak razširi do 30mm in tako poskrbi za ustrezno tesnjenje med dvema materialoma in prepreči nabiranje umazanije in vode med omarico, vodili in špaleto.

  Na ta način lahko dolgoročno preprečimo nastanek zmrzali, vdor mrčesa in druge negativne vplive, ki lahko škodujejo fasadnemu ovoju.

  Čeprav montaža žaluzij na prvi pogled nima povezave z okenskimi policami, so le te pomemben faktor, ki ga je potrebno upoštevati. Okenske police fasadni ovoj ščitijo pred različnimi vremenskimi vplivi – še posebej pred vdorom vode. Če želimo, da je montaža zunanjih žaluzij kakovostno izvedena, moramo vrsto polic imeti v mislih že v fazi naročanja senčil.

  Kako montaža žaluzij vpliva na energetsko učinkovitost prostora

  Pravilna montaža zunanjih žaluzij lahko poskrbi za večjo energijsko učinkovitost prostora ali objekta. S pomočjo žaluzij lahko namreč pozimi preprečimo toplotne izgube in zmanjšamo prekomerno pregrevanje prostorov v poletnih mesecih. Na ta način zmanjšamo potrebo po dodatnem ogrevanju ali hlajenju prostorov, kar lahko vodi do zmanjšanih negativnih vplivov na okolje in prihranke pri porabi energije.

  Za energetsko učinkovitost in dolgotrajno udobje prostora je pravilna in kakovostna montaža žaluzij ključnega pomena. Za montažo izberite izkušene strokovnjake, ki vam bodo svetovali in poskrbeli, da bodo žaluzije ustrezale vašim željam in potrebam vašega objekta.

  Galerija

  Pogosta vprašanja in odgovori

  Zakaj je pravilna montaža žaluzij ključnega pomena za dolgotrajno kakovost in udobje?

  Pravilna montaža žaluzij je ključnega pomena za dolgotrajno kakovost in udobje v vašem prostoru. Nepravilna montaža lahko zmanjšajo učinkovitost, povzroči hitrejšo obrabo in neurejeno izgled ter zmanjša energetsko učinkovitost celotnega objekta.

  Ali podjetje Roltek poleg prodaje senčil nudi tudi druge storitve, kot npr. montaža zunanjih žaluzij?

  V podjetju Roltek se specializiramo za proizvodnjo, prodajo in montažo senčil ter oken. Poleg prodaje senčil in oken, ponujamo tudi storitve montaže in servisa senčil, kamor spada tudi montaža žaluzij. Podjetje ima lastne strokovno usposobljene monterje, ki zagotovijo kakovostno in strokovno montažo.