Katere zunanje žaluzije izbrati za vaš dom ali poslovni prostor?

katere zunanje žaluzije

Katere zunanje žaluzije izbrati za vaš dom ali poslovni prostor?

Izbira najbolj primernih žaluzij za vaš prostor je najbolj odvisna od funkcionalnosti, ki jih potrebujete in same zasnove vašega prostora. Ne glede na to, ali se sprašujete katere zunanje žaluzije ali katere notranje so najbolj primerne za vas, je pomembno, da pri izbiri upoštevate materiale, možnosti vgradnje in funkcionalnosti, ki vam jih ponujajo.

  • Notranje žaluzije so odlična rešitev za upravljanje količine svetlobe in zasebnosti v vašem prostoru. V prostorih kot so spalnice ali dnevne sobe je možnost uravnavanja svetlobe in zasebnosti zelo pomemben dejavnik. Žaluzije znotraj prostorov so preproste za uporabo, njihovo čiščenje in vzdrževanje pa sta popolnoma enostavna.
  • Zunanje žaluzije so odlična izbira v primeru, da želite svoj dom zaščititi pred soncem in drugimi vremenskimi vplivi in poskrbeti za boljšo toplotno izolacijo prostora. Ne glede na to katere zunanje žaluzije izberete je pomembno, da so določite za take, ki bodo poleti preprečevale pregrevanje prostorov, pozimi pa poskrbele, da toplota iz prostora ne bo uhajala in tako pomagale pri zmanjšanju stroškov gretja. Tudi na splošno so zunanje žaluzije bolj trdne in vzdržljive v različnih vremenskih razmerah, pogosto pa se izkažejo tudi kot učinkovita dodatna zaščita, ki vaš dom brani pred morebitnimi vdori.

Praktičnost in estetika – katere zunanje žaluzije izbrati

Ko se odločate katere zunanje žaluzije izbrati je pomembno, da pri odločanju upoštevate tako estetski, kot tudi praktični vidik. Žaluzije niso samo praktičen element, ampak so postale tudi pomemben stilski dodatek, ki krasi vaš dom ali poslovni prostor. Pri odločanju katere zunanje žaluzije izbrati upoštevajte njihove funkcionalnosti in material iz katerega so narejene – različni tipi žaluzij vam namreč nudijo različne prednosti in funkcionalnosti. Prava izbira zunanjih žaluzij je odvisna od potreb vašega prostora in seveda vašega specifičnega okusa. Če niste prepričani kako se odločiti, potem poiščite pomoč strokovnjaka, ki vam bo lahko svetoval katere znanje žaluzije izbrati, da bodo ustrezale vsem vašim potrebam in željam.

Zunanje žaluzije – najboljša izbira za zaščito pred vročim soncem

Če želite svoj prostor zaščititi pred poletno vročino in s tem poskrbeti za nižje stroške hlajenja, potem so zunanje žaluzije zagotovo odlična izbira. Žaluzije, ki so izdelane iz materialov odpornih na UV žarke blokirajo sončne žarke in zmanjšajo pretok toplote ter temperaturo v prostoru. Ne samo, da poskrbijo, da se prostor ne segreje preveč, žaluzije vam omogočajo tudi, da popolnoma regulirate svetlobo v notranjosti. Na ta način lahko poskrbite za prijeten ambient v vašem domu in se hkrati izognete motečim odsevom na zaslonih. Ko se odločate katere zunanje žaluzije izbrati za svoj dom upoštevajte tudi njihovo sposobnost zaščite pred drugimi vremenskimi vplivi. Kvalitetne žaluzije bodo tudi v neprijetnih vremenskih situacija, kot so veter, dež in sneg poskrbele, da vaš dom ostane suh in udoben. Tudi pozimi vam žaluzije lahko pomagajo uravnavati toploto v prostoru.

Predokenske ali nadokenske zunanje žaluzije

Preden se odločite katere zunanje žaluzije boste izbrali pomislite tudi na njihovo montažo. Če hišo šele gradite, potem morate pri sami gradnji razmišljati tudi o montaži žaluzij, v primeri že obstoječih objektov pa je pomembno, da izberete take žaluzije, ki jih bo mogoče pravilno namestiti.

  • Pri zasebnih ali komercialnih objektih (predvsem, kadar gre za novogradnje), se pogosto uporabljajo nadokenske zunanje žaluzije Gre za žaluzije, ki se skupaj z oknom vgradijo v eno odprtino s čimer dosežemo, da so na objektu praktično nevidne. Omarica nadokenskih žaluzij je izdelana iz poliuretanske pene, njen izolacijski faktor pa spada med najvišje na trgu, zato je priljubljena izbira tudi pri gradnji nizkoenergijskih objektov. Dodatne prednosti ponuja tudi možnost nadgradnje z motoriziranim pogonom in integriranimi komarniki.
  • Za vse, ki želijo svojemu objektu zagotoviti sodoben izgled in ga učinkovito zaščititi pred soncem, so predokenske zunanje žaluzije HERO odlična izbira. Še posebej so priljubljene pri gradnji modernih objektov, vgradnja pa je možna tudi na že zaključenih objektih. S pomočjo zunanjih žaluzij HERO lahko preprečimo vdor tudi do 80% vročine, ki bi prostor segrela in tako poskrbimo za prijetno klimo v našem domu. Različne možnosti vodil in lamel, ki so na voljo poskrbijo, da lahko poiščemo primerno rešitev za vsak individualen objekt.

Zakaj izbrati podjetje Roltek?

Zaradi dolgoletnih izkušenj in visoko kakovostnih izdelkov je podjetje Roltek odlična izbira za vse, ki želijo kakovostna senčila, ki bodo popolnoma ustrezala vašim potrebam in prostoru. Nudimo vam celovito rešitev, od svetovanja, izmere prostora, strokovne montaže senčil ter vzdrževanja. Stranke so za nas vedno na prvem mestu, zato se vedno osredotočamo na zagotavljanje rešitev in izpolnjevanje njihovih individualnih potreb. Z našimi storitvami vam pomagamo do izboljšane kakovosti vašega delovnega ali bivalnega okolja in vam zagotovimo funkcionalna, estetska in kakovostna senčila, ki vam bodo še dolga leta dobro služila.

 

Deli to objavo