Najboljši način za zaščito vašega doma pred insekti

Najboljši način za zaščito vašega doma pred insekti

Poletje se hitro približuje, z njim pa se vračajo tudi nezaželeni obiskovalci – insekti. Čeprav so insekti pomemben del našega ekosistema, lahko v naših domovih hitro postanejo neprijetna nadloga. Predvsem v poletnih mesecih muhe, komarji in drugi insekti radi zaidejo v naše domove, zato je pomembno, da že prej poskrbimo za učinkovito zaščito, ki bo naš dom ubranila pred njimi.

Komarniki na vratih in oknih so zagotovo eden izmed najboljših načinov, da vaš dom zaščitite pred raznoraznimi insekti. Na voljo je veliko različnih vrst komarnikov z različnimi funkcionalnostmi, zato je pomembno, da izberete takega, ki vam bo čim bolj učinkovito služil. V nadaljevanju si preberite kakšne vrste komarnikov poznamo in kateri je najbolj primeren za vaše potrebe:

Vrste komarnikov

Na trgu je na voljo široka ponudba komarnikov. Izbirate lahko med preprostimi rolo komarniki ali pa se odločite za napredne in sofisticirane komarnike, ki se vgradijo v okenske ali vratne okvirje. Med najbolj pogoste vrste komarnikov spadajo:

  • Rolo komarniki

Enostavni rolo komarniki so zelo preprosti za uporabo. Sestavlja jih mrežica, ki se, kadar je ne potrebujemo, navije nazaj v ohišje. Če želite svoj dom zaščititi pred vdorom insektom, hkrati pa ne želite spremeniti izgleda vaših vrat in oken, so rolo komarniki odlična izbira.

  • Fiksni komarniki

Pri fiksnih komarniki mrežico pritrdimo direktno na okenskih okvir. Za to možnost se lahko odločite pri že obstoječih objektih, kjer potrebujete trajno zaščito pred insekti in kjer ne potrebujete možnosti prezračevanja.

  • Drsni komarniki

Na večjih drsnih vratih in oknih je smiselna uporaba drsnih komarnikov. Sestavljeni so iz mrežic, ki se prav tako premikajo po vodilih. Gre za enostavno rešitev, ki vam omogoča enostavno zapiranje in odpiranje ter možnost, da se prilagajate trenutnim potrebam in zunanjim razmeram.

  • Vgrajeni komarniki

Ker so namensko izdelani za vgradnjo v okenske in vratne okvirje vam vgrajeni komarniki nudijo veliko fleksibilnosti. Ker je mreža pritrjena direktno na okvir, ne ovira odpiranja in zapiranje okna. Vgrajeni komarniki so odlična rešitev za vse , ki želijo ohraniti popolno funkcionalnost svojih oken in hkrati poskrbeti za učinkovito zaščito pred nezaželenimi žuželkami.


Ali lahko komarnike uporabljamo v kombinaciji z žaluzijami?

Seveda lahko komarnike uporabljamo tudi v kombinaciji z žaluzijami. Ne samo to, kombinacija le teh nam nudi veliko prednosti. Obe zaščiti preprečujete vstop žuželkam, zato sta v kombinaciji še toliko bolj učinkoviti. Z kombinacijo komarnika in žaluzij lahko poskrbimo za tudi za prijetno temperaturo v našem domu. S pomočjo žaluzij poskrbimo za uravnavanje sončne svetlobe in zasebnosti, komarniki pa nam omogočajo, da okna opremo in poskrbimo za pretok in kroženje svežega zraka po prostoru.


Prednosti komarnikov

V primerjavi z različnimi kemičnimi pršili in svečami imajo komarniki v boju proti insektom številne prednosti:

  • Zaščita pred insekti: S pomočjo komarnikov lahko poskrbimo za učinkovito in zanesljivo zaščito prek komarji, muhami in drugimi nezaželenimi insekti, ki jih pogosto najdemo v naših domovih. Na ta način se lahko izognemo tudi motečemu brnenju med spanjem in morebitnim neprijetnim pikom in ugrizom, ki lahko povzročijo nelagodje in druge težave.
  • Boljša kakovost zraka: Ker z njihovo namestitvijo poskrbimo za učinkovito zaščito pred žuželkami, nam komarniki omogočajo lažje prezračevanje prostorov. Na ta način lahko poskrbimo za kroženje svežega zraka po prostorih in zmanjšamo potrebo po uporabi klimatskih naprav.
  • Povečana varnost: Komarniki lahko predstavljajo tudi dodaten faktor zaščite vašega doma pred morebitnimi vdori. Komarnik poskrbi za varno zračenje prostorov in preprečuje vdor tujcev skozi odprta vrata in okna.
  • Preprosta namestitev in uporaba: Osnovni modeli komarnikov so izjemno preprosti za namestitev (sploh v primeru, da za namestitev uporabljate samolepilne trakove ali sisteme za klikanje) ter zelo enostavni za uporabo. Za večjo funkcionalnost izberite model, ki vam omogoča odpiranje oken ali pa se med neuporabo pospravi nazaj v ohišje.
  • Dolga življenjska doba: Ker so izdelani iz kakovostnih materialov, so komarniki odporni na različne vremenske vplive in obrabo. S pravilnim vzdrževanjem lahko poskrbite, da vam bodo komarniki še dolga leta učinkovito služili.

Vse te prednosti poskrbijo, da so komarnike izjemno uporabna, praktična in učinkovita rešitev za zaščito vašega doma pred nezaželenimi obiski nadležnih žuželk.

Ali je vgradnja komarnika zahtevna?

Vgradnja komarnika je lahko izjemno preprosta, odvisna pa je od tega, kakšen model komarnika izberete. Nezahtevne komarnike lahko tudi sami hitro in enostavno namestite s pomočjo magnetov ali samolepilnih trakov – takšen način namestitve vam bo vzel le nekaj minut. Bolj zahtevni komarniki potrebujejo pritrditev z vijaki in vrtanjem, zato je lahko namestitev nekoliko bolj zahtevna.

Če niste prepričani, da boste lahko komarnike pravilno namestili sami, potem za montažo rajši poiščite pomoč strokovnjaka. Izkušeni strokovnjaki bodo lahko na podlagi dolgoletnih izkušenj in znanja poskrbeli, da bodo komarniki hitro, kakovostno in pravilno nameščeni. S tem boste poskrbeli, da vam bodo lahko še dolga leta kakovostno služili.

Pravilna namestitev komarnikov je ključnega pomena za njihovo optimalno delovanje – nepravilno nameščeni komarniki namreč ne bodo učinkovita zaščita pred vdorom različnih insektov.

Zakaj so komarniki Roltek odlična izbira?

V podjetju Roltek poleg žaluzij in drugih senčil ponujamo tudi različne modele komarnikov za učinkovito zaščito oken in vrat pred vdorom insektov. Z uporabo kakovostnih materialov poskrbimo za njihovo obstojnost in trpežnost. Na voljo so v različnih barvah in velikostih, zato boste brez težav našli rešitev tudi za specifične potrebe vašega doma. Izbirate lahko med preprostimi modeli, ki jih lahko tudi sami namestite, ali pa se odločite za bolj napredne modele – strokovnjaki pa bodo poskrbeli za kvalitetno in pravilno montažo.

Komarniki Roltek vaš dom učinkovito ščitijo pred vdorom neprijetnih žuželk in omogočajo kroženje svežega zraka v prostoru – za kar boste še posebej hvaležni v vročih poletnih dneh. Če potrebujete kakovostno in zanesljivo zaščito pred žuželkami potem je podjetje Roltek prava izbira! Pokličite nas in skupaj bomo poiskali najbolj optimalno rešitev, ki bo vaš dom zaščitila pred insekti.

Deli to objavo